Anàlisi del Sony Smartwatch 2

Sony_Smartwatch_2_35798775_05

Fins a on podrà arribar la tecnologia? Si els nostres Smartphones ja poden fer quasi de tot, ara les marques més conegudes d’aquests Smartphones també s’empenyen en reinventar objectes cootidians per tal d’afegir-lis més funcions. Google vol reinventar les ulleres, i ara Sony (i d’altres) volen reinventar els concepte de rellotge. I no és el primer que fa Sony, aquest que us comentem avui és el segons Smartwatch de Sony i en aquest anàlisi us comentarem les seves característiques.

Especificacions

Pantalla

LCD transflectiva; 1’6”.

Resolució

220×176 píxels

Bateria

Fins a 7 dies de duració (3 dies amb un ús normal)

Tamany

42 x 9 x 41 mm

Pes

122’5 grams

Altres

Resistència a l’aigua i a la pols (IP57)

Connexions

Bluetooth 3.0 i NFC

SO

Necessita Smartphones amb Android 4.0 o superior

Disseny

Sony ha optat en aquest cas per un disseny bastant casual i poc arriscat. El rellotge de Sony és quadrat, amb les puntes arrodonides (com per exemple el seu Xperia Z). La carcassa és d’alumini i la corretja és de silicona i d’acer inoxidable.

La veritat, el disseny és molt senzill, però la veritat és que la línia del rellotge és molt maca. Els materials de la corretja semblen que estiguin fet per la gent més esportista, ja que la pell hagués sigut molt incòmode a l’hora de suar.

Pel que fa al pes, 122’5g, el trobo molt correcte per un rellotge… De fet, el meu rellotge que porto normalment ja pesa bastant més!

A la part dreta, hi trobarem el botó d’apagament/encesa i bloqueig/desbloqueig, molt en la línia de la gamma Xperia nova (un botó que com veureu, és exactament igual que el del Xperia Z o l’Ultra).

El rellotge és negre i gris, tot i que la corretja sí que la venen de diferents colors: groga, verda, blava, rosa, negra i en versió de pell per als més clàssics. A més, la corretja és intercanviable, així que podeu anar variant l’acabat del vostre rellotge segons les ocasions que se us presentin!

Per últim, el SW2 té tres botons a la part de sota de la pantalla, un botó per anar enrere, un botó Home i un botó d’opcions (els mateixos que incorporen els Smartphones Android).

Pantalla

Un aspecte a destacar és la pantalla d’aquest SW2. Sony l’anomena “transflectiva”, ja que quan el tenim apagat té un aspecte semblant a les pantalles de tinta de dispositius com el Kindle, però amb una lluminositat més baixa per entendre’ns. Així, amb llum externa podem veure la hora com en qualsevol rellotge digital i, polsant el botó lateral, s’engegarà la llum interna per veure l’hora en qualsevol moment. Una molt bona opció per fer durar la bateria d’aquest dispositiu.

Per altra banda, ens trobem una pantalla LCD de 1’6 polsades amb una resolució de 220×176, molt molt baixa. Per les funcions que ha de fer, que són les de veure l’hora, notificar twits, facebooks, etc… compleix perfectament, però a l’hora de veure fotos, ja és un altre cantar… Correcte per l’ús que se li ha de donar, però insuficient per a usos més avançats que podria tenir.

SW2 i el seu ús i conclusions

Dites les coses tècniques del aparell, volia destacar-ne el seu ús i com ho he viscut durant una setmana… Primer, ens posarem en situació.

Quan vaig rebre el SW2, també vaig rebre el gran, enorme, monstruós… Xperia Z Ultra (i sí, parlo exclusivament de grandària). Vaig decidir doncs, deixar el meu Xperia Z i posar la SIM al Ultra i connectar-lo amb el SW2, i aquí us presentaré els pros i les contres.

Per una banda, si el mòbil que portes és una mica gran, moltes vegades molesta treure’l per veure un simple correu electrònic (que després resulta que és publicitat) o per veure una llista de twits pròpia. Per tant, podríem dir que tenint un Smartphone gran com l’Ultra, t’estalvia treure una phablet per segons quines situacions (sobretot a la feina o a la Universitat).

Pel que fa al consultar la hora, funciona perfecte (sembla mentida però ho fa realment bé!). Deixant apart la ironia, la pantalla funciona perfectament i en molt poques situacions has de connectar la llum interna per tal de veure l’hora.

Pel que fa a les funcions, totes (i dic TOTES) han d’anar enllaçades amb el mòbil. No pots tenir un twitter diferent a mòbil i rellotge, has de fer log in al mòbil per poder tenir-ho al rellotge. No és incòmode o una contra, però també ho heu de saber, res de funcions independents del rellotge amb el mòbil, més enllà de mostrar-nos l’hora.

El SW2 també ens permet contestar trucades de mòbil, tot i que és una opció bastant pobre ja que no té ni altaveu ni micròfon, per tant podem contestar, però haurem d’agafar el mòbil per poder parlar i escoltar (o tenir un altaveu bluetooth per a fer-ho).

Un aspecte positiu de tenir un SW2 amb una phablet, és a la hora d’escoltar música. Amb Walkman, podem passar de cançons amb el rellotge, i això a la feina resulta molt útil (o al menys, el gest de bateria del mòbil disminueix).

Tot i el què he dit abans, trobo el SW2 un dispositiu del que podem prescindir totalment. Perdoneu-me l’expressió, però el SW2 és una “pijada”. Si bé es pot fer tot el que he dit abans, al final acabes per treure el mòbil, ja que amb el rellotge no pots contestar un correu, no pots escriure res a twitter ni tampoc pots contestar un Whatsapp. Per tant, podrem llegir el correu, però si volem qualsevol tipus d’interacció, l’haurem de fer igualment amb el mòbil.

La única funció per a la qual el trobo molt útil és per l’àmbit esportiu. Aquest SW2 és resistent a rascades, aigua i pols, i un company ideal de la app runtastic. Si sumem això a que podem passar les cançons (control de la música) amb ell, tenim aquí un company ideal per a fer esport (com així vaig comprovar). La corretja és d’un material gens molest si sues, i el pes no és excessiu. I si a més, ets usuari d’una phablet (o d’un Smartphone ja de 5”), és molt incòmode treure el mòbil per marcar una ruta, posar pausa o passar cançó (si portes auriculars per anar a córrer, que no tenen “comandament”).

Preus i disponibilitat

El SW2 de Sony està disponible des de setembre, quan el van presentar a la IFA de Berlín juntament amb el Xperia Z1. El preu, 189€, una mica excessiu per les funcions que té.

A més aquest SW2 és compatible amb tots els mòbils Android amb versions superiors a la 4.0, en detriment del que passa amb el Samsung Galaxy Gear, només compatible amb dispositius Galaxy.

De vosaltres depèn comprar-lo o no, però per les funcions extres que té el rellotge, Sony també té un altre dispositiu, el Handset SBH52, que és un dispositiu bluetooth que permet contestar al telèfon (cosa que el SW2 no pot fer), escoltar música, té ràdio independent (estalviant bateria del telèfon), etc… i a un preu més assequible (94’9€).

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *