Crítica del Motorola Moto G

motorola-moto-g-launch-14

Últimament s’ha sentit parlar molt de Motorola: setmanes enrere es rumorejava sobre la desaparició de la família Nexus per ser reemplaçada per la família Moto. Fa uns dies Google anunciava la venta de Motorola a Lenovo.

Aquesta entrada hi trobareu les impressions d’un usuari d’iPhone que migra a Android amb un Motorola… però primer de tot repassarem les característiques d’aquest terminal.

Dimensions i pes 129.9×65.9×6-11.6 (és corbat) mil·límetres i 143 grams
Pantalla 4.5 polzades (Gorilla Glass) i 329ppp
Memòria 1 GB de memòria RAM
Càmera 5 megapíxels
Processador Qualcomm Snapdragon 400 @ 1.2 GHz (quad-core CPU)
Sistema Android 4.4.2 KitKat
Capacitat de la bateria 2070 mAh
Capacitat 8/16 GB (no es pot ampliar)
Altres Wi-Fi, Bluetooth 4.0 (802.11 b/g/n)

Observem que és un terminal de gama mitjana amb un preu molt atractiu que oscil·la entre els 170€-200€, segons el model que escollim, el de 8GB o 16GB .

Anàlisi i crítica

Durant més de dues setmanes hem analitzat el Moto G (de 16 GB) i val a dir que la primera impressió no va ser bona. Tot just després d’obrir el terminal per primer cop i que em demanés amb quin idioma volia configurar-lo, vaig veure que la versió que portava de fàbrica (Android 4.3) no incloïa el català. Un cop acabat l’assistent de configuració, em va dir si volia actualitzar a Android 4.4.2, però aquest tampoc inclou el català. Deixant de banda aquest tema de configuració regional, el primer tast que vaig fer va ser satisfactori. Donant un cop d’ull a les característiques ens adonem que no és un terminal gaire potent (els benchmarks el puntuen quasi com el Samsung S3) però el SO i les aplicacions s’executen ràpid i sense encallar-se o mostrar lag. No he provat gaires jocs però els que he provat (tipus 2D) no han donat cap problema. A més, la bateria del mòbil dura entre 1 i 1.5 dies (mentre no utilitzeu el Wi-Fi…).

La meva valoració qualitat preu és molt bona, ja que el Moto G cobreix les meves necessitats. És ideal per la gent que vol escoltar música (tot i que la qualitat no és gaire bona), mirar vídeos, navegar per internet i xatejar. Aquest és l’ús que li donava a l’iPhone 4 (de 8GB, funcionant amb iOS 7.1 beta), i després de migrar al Moto G, no em penedeixo d’haver migrat de l’ecosistema d’Apple al de Google.

Finalment, us deixo una foto del monestir Montserrat feta amb el Moto G:

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *