gmaterial

Google Material Design: un nou llenguatge visual

gmaterial

Google arrenca amb força a l’I/O d’aquest any, i ho fa traient al públic un enorme paquet de novetats visuals, anomenat L Developer Preview. Aquest inclou, entre altres novetats, un redisseny complet de la interfície gràfica d’Android, Chrome OS i altres productes de la companyia.

Aquest redisseny mantindrà més viu que mai l’aspecte essencial de Holo, el seu predecessor: el minimalisme. Adaptant-se a la moda del flat design (traduït literalment com a “disseny pla”), tan comú a dia d’avui, predominaran els colors vius però no purs i estridents, les tipografies senzilles (en aquest cas, Roboto) i l’anul·lació d’ombres excessives, degradats, relleus i tota mena de detalls innecessaris.

Holo, va néixer durant el llançament d’Ice Cream Sandwich, juntament amb extenses guies d’estil per als desenvolupadors i dissenyadors, i aquesta actualització pretén actualitzar l’aspecte d’Android mantenint activa la missió d’unificar el disbarat d’estils diferents de les aplicacions disponibles per a la descàrrega. Totes les millores presentades, constitueixen un nou llenguatge visual, batejat sota el nom de “Material Design”.

Google proveïrà més de 5000 APIs als developers, facilitant la feina enormement als desenvolupadors per adaptar-se visualment a l’era Material Design. Tot i això, per a la resta del públic, aquí us deixem un vídeo reel que ens deixa un bon regust de boca sobre què està tramant l’equip de dissenyadors de Google.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *