javelin-tack1

Javelin Stack, un navegador per a Android amb multi-tasca real

javelin-tack1

Sempre s’ha presumit molt de la multi-tasca en els sistemes mòbils. Tant iOS com Android van entrar en la guerra de les multi-tasques (que bàsicament el que fan és executar més d’una aplicació al mateix temps), essent Google la primera en oferir una multi-tasca real amb Android. Fa poc va soritr a la palestram Google Hera, el que vol ser la revolució de com funcionarà la nova multi-tasca. Així, encara que dues aplicacions puguin executar-se de manera paral·lela, si, per exemple, volies veure una pàgina web d’un enllaç vist a la teva app de Facebook, tenies que “sortir” de la app de Facebook i executar la app de Browser o Chrome per veure aquest enllaç. Doncs això canviarà amb Chrome, GMail, etc… mitjançant Google Hera, que ens permetrà, per exemple, veure un correu mentre naveguem per Chrome sense “sortir” d’aquesta aplicació.

Javelin, el navegador que incorpora el sistema de Hera

Javelin és un navegador creat per Steven Goh amb el qual podrem executar multi-tasca real al nostre mòbil. Així, si estem per exemple al twitter de Appledroid i veiem una notícia que ens pot interessar (que seran totes, és clar!) hi clicariem i veuríem com s’obriria una petita bombolla a la pantalla (al més pur estil Facebook Messenger) on es carregarà la web. Si toquem la bombolla, s’obrirà “per sobre” de Twitter el navegador i la pàgina que hem carregat. Si toquem fora d’aquest, el navegador es minimitza a la bombolla i seguirem estant amb la app de Twitter oberta i on ens havíem quedat abans de clicar l’enllaç.

La veritat és que he estat provant aquest navegador i tot sembla funcionar bastant bé. A banda de la funció que he explicat anteriorment, Javelin té altres característiques que el fan interessant. Té un sistema propi de navegar, on mitjançant gestos podem fer diferents accions. Per exemple, si fem el gest de lliscar amb dos dits a la dreta, navegarem entre les diferents pestanyes (o en crearem una de nova). Si llisquem amb dos dits cap a baix obrirem una vista de totes les pestanyes (us recordarà molt a una funció de MAC OS X). Totes elles són configurables (habilitar o deshabilitar).

Pel que fa al navegador, hi ha una versió gratuita i una de pagament. Amb la pro es podrà:

  • Provar  (“els primers”) el navegador Javelin que faran per als dispositius Android Wear (Moto360, per ex.)
  • Pestanyes il·limitades (amb la versió gratuïta només ens permet obrir 10).
  • Canviar la pàgina d’inici.
  • Preu: 2.99$ (hi ha opció de donar més; 7.99$ o 9.99$).

De moment, el navegador està en anglès, xinès, holandès, alemany, francès, romanès, rus, turc, ucraïnès i polonès. S’està traduint al català per la comunitat, si algú li agrada i s’anima, des del menú d’opcions hi podreu accedir per a donar-hi un cop de mà. Com a punt negatiu, hi ha una funció que no acabar de funcionar: el mode lectura (imatges a continuació).

Descarrega Javelin Stack | Google Play

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *