Samsung Galaxy Note 3, anàlisi

Samsung_Galaxy_Note_3_35827011_33

Un rei? Samsung. Un espai on només guanya una marca? Phablets. Ens ha arribat el moment d’analitzar el Samsung Galaxy Note 3.

Qui recorda el primer Galaxy Note? Aquella aposta que tothom va etiquetar com a camí sense final, on aneu? Què feu? Mireu, Samsung ha acabat creant una tendència i totes les altres marques s’han apuntat al món dels phablets, però ho han fer tard i segurament no de la mateixa manera que Samsung.

El Samsung Galaxy Note 3 segueix el ritme dels seus germans anteriors, mateix format de pantalla, millors especificacions possibles i el SPen com a emblema de la casa i només en el model Galaxy Note.

Segueix Samsung tant amunt amb el Galaxy Note 3 com ens fa creure a tothom? Anem a veure’l.

Mida i dimensions 151,2 × 79,2 × 8,3 mil·límetres i 168 grams
Pantalla 5,7 polzades Full HD Super AMOLED 1080 x 1920 píxels
Memòria 3 GB de memòria RAM
Càmera 13 megapíxels i una frontal de 2 megapíxels
Processador Qualcomm Snapdragon 800 de quatre nuclis a 2,3 GHz
Sistema Android Jelly Bean 4.3
Bateria Bateria de 3.200 mAh
Capacitat 32 GB, ampliable amb microSD fins a 64 GB
Altres WiFi, Bluetooth 4.0, NFC, comandament de televisió,LTE

Conclusió

Moltes vegades toca baixar-se els pantalons davant de les marques, moltes vegades els que escrivim sobre els dispositius hem de demanar de mil i una maneres que ens cedeixin els terminals i després analitzar-los a pressa feta a un preu que tots sabeu: cap.

Samsung, com tots sabeu, ens va invitar a Berlín, al IFA, on ells van presentar el Samsung Galaxy Note 3 i Galaxy Gear, i que vam poder provar de primera mà gràcies al Víctor. Ens van prometre que tal com havíem anat al viatge seriem dels primers en rebre el dispositiu i per tant, de tenir la possibilitat de presentar els primers anàlisis d’Espanya i en català, cosa que a nosaltres ens va agradar sentir.

Un cop vam arribar a casa, Samsung va començar a enviar els dispositius a molts periodistes i blocaires que estaven a l’esdeveniment i també als que no hi havíen anat. Nosaltres reclamàvem cada dia el dispositiu i després de dos mesos de demanar-lo a diari, vam rebre’l. L’excusa havia estat una, única i real: “Anem de més a menys i per tant, escriviu en català i no teniu tant de públic”.

NO TENIU PÚBLIC? En català hi ha quatre blogs que dediquen el seu temps a analitzar els terminals de les marques de la millor manera, per sobre de qualsevol blog en castellà que n’hi ha MIL. La qualitat del contingut en català és infinitament superior i crec que és una falta de respecte a una llengua i a una gent que ho fa per acabar publicitant a Samsung, o qualsevol altra marca, d’una manera gratuïta en una llengua que per a ells és “no gaire atractiva”.

Aquest anàlisi no serà mai finalitzat, ja que fins que no observem un canvi en la conducta de les marques a l’hora d’enviar amb el mateix rigor en català que en castellà, no farem bona publicitat d’aquell dispositiu el qual maltracta una feina que la fem amb tota la bona intenció del món. Tot el que rebrem, però, ho provarem i us contestarem a totes les preguntes que tingueu, com sempre.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *