maxresdefault

USB Superdrive, complement ideal pel nou iMac i MacBook Air analitzat a Appledroid

maxresdefault

A vegades molts complements de la casa de la poma mossegada passen desapercebuts i aquest és el cas delUSB Superdrive. Aquest complement és un lector de CD i DVD per a connectar principalment amb els ordinadors de la casa Apple: MacBook Air i iMac d’aquest finals d’any 2012 (anomenem aquests dos ordinadors ja que tenen la característica per part d’Apple de no incorporar unitat lectora de CD/DVD i també us explicarem com utilitzar-lo en dispositius que tingueu lectora i per qualsevol cosa s’hagi avariat).

El dispositiu és pràctic i compacte, fàcil de transportar i només va connectat a través d’un cable USB al nostra Mac. No necessita instal·lació i permet tant la reproducció com la grabació en CD i DVD, inclós el DVD de doble capa.

Què és?

Apple ha apostat per complementar la desaparició dels lectors de cd/dvd amb aquest USB Superdrive. Amb un tamany de 13,90×13,90×1,70cm i un pes de 335 grams aquest complement és ideal per a qui té la necessitat de connectar un lector al seu Macbook Air o iMac de nova generació.

Ara toca remarcar les dades tècniques, les velocitats en que disposa el Superdrive per a gravar o llegir CD o DVD en el nostre Mac:

  • Gravar discos DVD+R DL i DVD-R DL a una velocitat de fins a 6x.
  • Gravar discos DVD-R i DVD+R a una velocitat de fins a 8x.
  • Gravar DVD-RW a una velocitat de fins a 6X i DVD+RW fins a 8x.
  • Llegir discos DVD a una velocitat de fins a 8x.
  • Gravar CD-R a una velocitat de fins a 24x
  • Gravar CD-RW a una velocitat de fins a 16x.
  • Llegir un CD a una velocitat de fins a 24x.

Per a qui serveix?

A vegades ens preguntem si tot és útil en el mercat i tot té una finalitat. No m’ho negareu, segur que a casa teniu 10.000 coses sense utilitzar, pero sempre han tingut la seva raó de ser-hi. Amb el SuperDrive passa el mateix. Segurament molts ens comprarem el nou iMac i direm adéu a l’ordinador que teniem abans sense pensar que aquest arriba sense unitat de CD/DVD. Un cop vist aquest canvi tenim dos possibilitats. Primera anar a per un d’una marca diferent i més econòmica o dos comprar directament un producte de confiança i creat específicament per Apple per satisfer aquesta necessitat.

Segons el web d’Apple a Espanya, comunica una serie de dispositius de la casa que són compatibles amb el SuperDrive (MacBook Pro Retina Display, Macbook Air, iMac i Mac Mini), nosaltres l’hem provat amb l’iMac anterior al renovat i no funciona i tampoc amb cap altre ordinador que no sigui Apple. Sempre jugant amb l’exclusivitat d’un producte.

Utilitzar-lo amb altres iMac’s o Macbook’s Pro

Després de gaudir d’aquest complement durant uns dies vaig indagar sobre ell i com vaig tenir el problema de no poder utilitzar-lo en l’iMac anterior al renovat vaig trobar diferents alternatives per utilitzar el SuperDrive.

El primer i segurament el més emprat és reiniciar l’iMac o ordinador d’Apple mantinguen pitjada la tecla ALT durant l’arrancada i sobretot amb elSuperDrive connectat a l’equip. D’aquesta manera ens apareixerà el disc d’arranc i l’unitat totalment reconeguda. Seleccionem el nostre disc i Superdrive quedarà completament operativa fins que desconnectem o reiniciem l’equip.

La segona opció i una mica més enrebuscada és la de modificar un fitxer del sistema per tal de que automàticament conegui el dispositiu i no haguem entrar cada vegada amb l’opció 1.

El fitxer que em de localitzar és:

/Library/Preferences/SystemConfiguration/com.apple.Boot.plist

El fitxer obert ens mostra el següent text:

Després de confirmar el fitxer correctament i amb una compte d’administrador em d’editar aquest fitxer amb alguna explicació com TextEdit i modificar un paràmetre d’arrancada i afegir mbasd=1. Quedaria idèntic a l’imatge que ara us mostrem a continuació:

Un cop fet aquest pas, hauriem de reiniciar l’equip i cada vegada reconeixeria el nostre nou dispositiu al iMac o qualsevol ordinador de la casa. Aquest cas funciona amb les versions estables de Mac OS X 10.6.8 i Mac OS X 10.8.2.

El preu d’aquest dispositiu és de 81 euros a la Apple Store

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *